YAŞAM SEVGİYLE BAŞLAR

07 Temmuz, 2023

MERAM’DA ÇİMLERİ YAKMAK

Bu çimlerin üzerinde hangi vicdan sahibi mangal yakabilir ki?


MERAM’DA ÇİMLERİ YAKMAK
 
Meram; Konya’nın gözbebeği, akciğeri… Meram; şehre her gelenin mutlaka ününden dolayı görmek istediği dahası gidip en azından nefes aldığı bir alan…
 
Evliya Çelebi’nin öve öve bitiremediği… Şimdi görse ne derdi, çok merak ediyorum?
 
Mesire alanında kurban etlerinin parçalanmasını görseydi mesela… mesela; et parçalamaktan, kemik kırmaktan geçtim, işkembe temizleyenini görseydi mesela… Yetersiz lavabolardan yayılan kokuların, çam kokularını nasıl bastırdığını mesela…
 
Sonra mangalcıları görseydi… Meram’da mangal yakılmasını yasaklamak için neyi bekliyor yerel yönetimler bilmiyorum… Duman, duman üstüne… Hafta sonları özellikle cesaretiniz varsa bir gidin Meram’a!
 
İçim sızladı; daha dün ekilen çimlerin üzerinde nasıl mangal yakılabilir ki? Hiç mi insafınız kalmadı, merhamet duygunuza ne oldu? Kültürümüzde yeşil yakılmaz, siz hangi kültüre aitsiniz ki çimlerin üzerinde ateş yakıyorsunuz?   
 
Bayramda sadece şehirdeki görüntüler değildi içimizi acıtan; sen ta Alanya’ya git, orda burda eğlen sonra kaldırımda sız, yat… Tabii ki yetmezdi, çöplerinizi de ulu orta atmalıydınız! Bari arabalarınızın plakasını değiştirseydiniz!
 
Şehir insanını artık tanımakta çok zorlanıyorum…

 

/bir ok düşer hasretten yana
burası selçukya burası konya
ariftir insanı hu sırrı taşır
bu şehir sanki evren
sanki bir başka dünyalıdır
konya bugün
             bir kez daha selçukyalıdır
 
ah kalbim ah şehrim vurdular seni/
 

demiştim bir şiirimde…
 
Ah kalbim, ah şehrim bir kez daha vurmak yetmedi, her gün binlerce kez vurdular seni…
 
TAHİR SAKMAN
 
Meram'da hayata tutunmaya çalışan bir can...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız kişisel haklara ve yasalara uygun olmalıdır, yorumlarınızdan dolayı sorumlu olacağınızı lütfen unutmayınız.