YAŞAM SEVGİYLE BAŞLAR

30 Ocak, 2023

O BİNA TAŞ DEĞİLDİ RUHU VARDI!

Foto: T. Sakman. Ülke aydınlanmasına bir dönem binlerce öğretmen yetiştirerek katkı sağlayan Konya Kız Öğretmen Okulu. Bu Taş Bina ismini hak etmiyor...

 

Doğrusu anlayabilmiş değilim Konya Büyükşehir Belediyesi’ni…
 
Bizlerle dalga mı geçiyorlar yoksa güç gösterisi mi yapıyorlar? Halkın üzerinde bir güç olmadığını bilmiyorlar mı? Sizlere o imkânları sunanın, bu şehrin insanları olduğunu unuttular mı?
 
Belediyelerin asli görevleri arasında değil midir; şehrin tarihî, kültürel yapısının, şehrin hafızası olmuş mekânların aslına uygun yaşamasını sağlamak?
 
Geçenlerde yazmıştık; bendenizle birlikte birkaç duyarlı şehir insanı da feryat etmişti; yıllarca öğretmen yetiştirmiş köklü bir okulun binasına “Taş Bina” denilmesinden vazgeçilmesini talep etmiştik…
 


Kız Öğretmen Okulu’nun binası çok güzel yenilendi, çok sevindik ama taş bina demek neyin nesi? Hatta yetmemiş olmalı ki şehrin dört bir yanındaki ilan panolarına çıkmışlar taş bina diyerek… Belki de bizlerle alay ediyorlar, çok üzgünüm.


Ülke aydınlanmasına, bir dönem binlerce öğretmen yetiştirerek katkı sağlayan Konya Kız Öğretmen Okulu, "Taş Bina" ismini hak etmiyor... 
 
Ağalar, beyler, efendiler; yapmayın, kıymayın, bir eğitim kurumuna verecek başka isim bulamadınız mı? Ülkemize yıllarca öğretmen yetiştirmiş bir kurumun binasına taş bina demek nasıl bir anlayışın ürünüdür? Şehrin hafızasına hiç mi hürmetiniz kalmadı?
 
Yanlıştan dönmek; erdemlerin büyüğüdür…
 
TAHİR SAKMAN





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız kişisel haklara ve yasalara uygun olmalıdır, yorumlarınızdan dolayı sorumlu olacağınızı lütfen unutmayınız.