YAŞAM SEVGİYLE BAŞLAR

17 Haziran, 2024

TANDIR EKMEĞİ


 

TANDIR EKMEĞİ
 
Geçtiğimiz Ramazan Bayramı öncesi de ekmeğe zam yapılmıştı ve tabii ki tandır ekmeği fiyatları da buna bağlı olarak 15 TL olmuştu… Bayram sonu bir baktık tandır ekmeğinin fiyatı 13 liraya düştü, çok sonraları tekrar 15 liraya çıktı, peki bu iki liralar bayram öncesi kimin cebine gitti ve dahası acaba nasıl yiyebildiler o parayı?
 
Bu bayramda yine bayram öncesi ekmeğe zam yapıldı ve tabii ki tandır ekmeğine de ve tandır ekmeğinin fiyatı 20 liraya çıktı… Malum Kurban Bayramı’nda Konyalılar ekmek salması yemeden duramazlar ve mecburen 20 liradan aldılar… Bayramdan sonra yine tandır ekmeğinin fiyatı düşecek mi, çok merak ediyorum? Bir de şu ekmeğe zam işini diyorum bayramlardan önce değil de bayramlardan sonra yapsanız olmuyor mu? Yani ihtimal vermiyorum; bizler asla böyle bir şey yapmayız ama sanki fırsatçılık yapılıyormuş gibi görünüyor! Yok, tövbe biz öyle şeyler yapmayız! Ne, yoksa yapar mıyız? Yok asla…
 
Neyse şimdi ekmek salması yiyeceksiniz ya, keyfinizi kaçırmayayım ama dikkat edin havalar çok sıcak dokunmasın?
 
Şimdiden söyleyeyim; kakırdağı da çok yemeyin, havalar biraz soğuyunca kakırdaklı börek yaptırın bizi de çağırın, çağırmazsanız hatırım kalır ona göre!
 
EN ÖNEMLİ NOT: Aslında bu yazı kakırdak ve ekmek salması üzerine olacaktı ama… havalar bir serinlesin o zaman kesin yazarım!
 
TAHİR SAKMAN



 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız kişisel haklara ve yasalara uygun olmalıdır, yorumlarınızdan dolayı sorumlu olacağınızı lütfen unutmayınız.