YAŞAM SEVGİYLE BAŞLAR

27 Şubat, 2024

HERKES HER ŞEYİ HERKESTEN BEKLİYOR!

Atatürk. vatan toprağına bağdaş kurmuş otururken vatan türküleri söylüyor...

 

HERKES HER ŞEYİ HERKESTEN BEKLİYOR!
 
Asla kendimizin de bir şeyler yapması gerektiği aklımıza gelmiyor; sürekli bir şeyleri eleştiriyoruz ama önce kendimize dönüp bakmayı bir türlü akıl edemiyoruz. Sosyal medya bunun binlerce örneğini her gün yayımlıyor.
 
Kimimiz entelektüel havalarındayız kimimiz malumatfuruşluk yapıyoruz ama elimizi taşın altına sokmamız gerektiği gerçeğini hep görmezden geliyoruz. Oysa hayat kalemşorluğun çok ötesinde başlıyor.
 
Toplumun en örgütsüz kesimi Atatürkçülerdir. Yıllarca devlete sırtını dayamanın getirdiği bir rehavettir bu… Yıllar içinde kadroların büyük ölçüde değişmesi, Atatürkçülerin de örgütlenmesinin ve en başta da karşı devrim hayali içinde olanlara karşı da fikri anlamda ses yükseltilmesinin zamanı çoktan gelmiştir.
 
Gün geçmiyor ki bize vatan emanet eden Ulu Önder’e edepsizce bir saldırı olmasın… cesaretlerinin kaynağında eğer ihanet yoksa cehalet vardır, yanlış dinî algılamalar vardır. Anadolu İslam’ına hiç uymayan yorumlar, selefi akımların güçlenmesini sağlamıştır. Anadolu aydınlanmasını gerçekleştiren ve gerçekte de gerçek dinî özgürlüğü sağlayan Ulu Önder’e hadsizce saldırmaları bu nedenle gayet normaldir. Normal olmayan; bunlara yeterince tepki verilmemesi ve gerçeğin anlatılmamasıdır.
 
Coğrafyamız dünya için büyük önem taşırken, emperyaller, Atatürk’ten yedikleri tekmeleri unutmamışlardır ve hâlâ kuyruk acıları vardır. Kuvayı Milliye ruhunu ve Türk devrimlerini tarihe gömmek istemeleri bundandır. Anadolu işgal altındayken, işgalci güçler lehine fetva verip işbirlikçi rolüne soyunanlardan çok da bir farkı yoktur; günümüzde Atatürk’e saldırmayı marifet sananların…
 
Hepimiz susuyoruz ve hepimiz herkesten bir şeyler bekliyoruz…
 
Atatürk’ü anlatmak için ne yaptık bugüne kadar? Hangi köye gidip anlattık? Çarşıda, pazarda hangi esnafın kapısını çaldık?
 
Atatürkçülük; balolarda, entel sofralarda konuşmak değildir! Paranızın gücüyle veya bilgi dağarcığınızın yüklü olmasıyla halka tepeden bakmak hiç değildir! Atatürkçülük, halkın yanında olmaktır…
 
Otel lobilerinde, şıkır şıkır giyinip, takıp takıştırıp Atatürk posterleri altında fotoğraf çektirmek hiç değildir; Atatürkçülük, halkın içinde olmaktır; çünkü Anadolu’nun bağrından çıkmıştır hem de yedi düvele rağmen… hatta bize rağmen…
 
Atatürk’ü yeterince anlatamamanın vebali hepimizin boynundadır. Eğer çocuklarımıza; siyasallaştırılmış, özünden uzaklaştırılmış dinî bir anlayışın boyunduruğu altında, emperyal güçlerin istilasına açık bir ülke bırakmak istemiyorsak, Atatürk’ü doğru anlatmalıyız…
 
TAHİR SAKMAN
 
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız kişisel haklara ve yasalara uygun olmalıdır, yorumlarınızdan dolayı sorumlu olacağınızı lütfen unutmayınız.