YAŞAM SEVGİYLE BAŞLAR

26 Ekim, 2023

GAZİ KEMAL ATATÜRK’E BORCUMUZ VARDIR


 

GAZİ KEMAL ATATÜRK’E BORCUMUZ VARDIR
 
“Bu kadar vefasız olamazsınız” en hafif kelime bu olabilir…
 
Dünyanın hiçbir ülkesinde, bizdeki kadar; ona bir vatan bırakmış, özgürlüğüne kavuşturmuş ve ona kanunlar önünde eşit olma hakkını vermiş bir lidere ve onun silah arkadaşlarına karşı en azından içinde minnet duyguları olmayan insanlar yoktur…
 
Hiçbir coğrafyada, bizdeki kadar…
 
Sen dindar kardeşim; seni molla boyunduruğundan, hurafelerden, tarikat şeyhleri önünde el pençe divan durmandan kurtaran, Diyanet teşkilatını kuran ve sana dinin özünü gösteren ve dinini özgürce yaşaman için seni işgalden kurtaran… ve ezan bugün okunuyorsa, bunu Gazi Mareşal Kemal Atatürk’e borçlusun!
 
Sen sanayici kardeşim; ülkede sanayi üretimi adına hiçbir şey yokken, devletin öncülüğünde fabrikalar açan; şeker fabrikaları, tekstil fabrikaları hatta 1927 yılında uçak fabrikası açan Gazi Mareşal Kemal Atatürk’e bir teşekkürün yok mu?
 
Yüzyıllardır cepheden cepheye sürülen ve kanıyla, canıyla, dişiyle dünyanın dört bir yanında adına savaştığı padişahın kaçtığını gören sana, yeniden Türk olduğunu hatırlatan, “Köylü milletin efendisidir” diyerek tarımsal üretimin önemini vurgulayan Gazi Mareşal Kemal Atatürk’ün en azından manevi hatırası önünde saygı duruşunda bulunman çok mu?
 
Ya kadınlar? Dünyada ilk defa seçme ve seçilme hakkını vererek onları yüzyılların cehalet boyunduruğundan kurtaran, kadını ait olduğu yere yükselten, onları önce insan olarak gören ve erkeklerle eşit hale getiren, onlara söz hakkı veren Gazi Mareşal Kemal Atatürk’e karşı manevi bir saygınız yok mu?
 
Siyasiler, bürokratlar, profesörler, öğretmenler… Sayesinde okuduğunuz Cumhuriyet’e karşı ve onu kuran Gazi Mareşal Kemal Atatürk’e bir borcunuz yok mu?
 
Bizlerin; büyük Türk Ulusunun şerefli bir ferdi olarak, Türkiye Cumhuriyeti’nin onurlu bir yurttaşı olarak… Bozkurt bakışlarıyla bize çağın ötesini hedef gösteren ve töremizi, kimliğimizi hatırlatan Gazi Mareşal Kemal Atatürk’e ve onun silah arkadaşlarına karşı elbette minnet borcumuz vardır…




Ve bu borç; ülkemin semalarında al bayrağım dalgalandıkça ödenecektir.
 
Bu borç; Cumhuriyetim nice yüzyıllar yaşadıkça ödenecektir.
 
YAŞA KEMAL PAŞA YAŞA! YAŞA CUMHURİYET ÇOK YAŞA!
 
TAHİR SAKMAN





 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız kişisel haklara ve yasalara uygun olmalıdır, yorumlarınızdan dolayı sorumlu olacağınızı lütfen unutmayınız.