YAŞAM SEVGİYLE BAŞLAR

23 Ekim, 2023

BALO

Gazi Mustafa Kemal Atatürk, bir Konya ziyaretinde eşi Latife Hanım ve babalığı Hüseyin Ağa ile birlikte...

BALO
 
Varlığımızı tescillediğimiz Cumhuriyetimizin ilk 100. yılını kutlayacağız… Yoksa kutlamayacağız mı deseydim?
 
Bizleri padişaha kul, köle, tebaa olmaktan çıkaran ve bizleri özgür ve eşit bireyler haline getiren, bizleri vatandaş yapan Cumhuriyetimizi böyle mi kutlayacağız?
 
Bu Cumhuriyet bizim Cumhuriyetimiz… Ne sivil toplum kuruluşlarından bir ses var, ne de Cumhuriyetin bütün nimetlerinden yararlanarak devletin üst kademelerinde yer alan insanlarımızdan hatta partilerden tık yok…
 
Hele CHP kendi derdine düşmüş… Atatürk’ün partisinin düştüğü duruma bakıyorum içim sızlıyor; sanki tek görevleri iktidarın, iktidarını sağlamlaştırmak… Coşku yok, kelimeler klişe, ötesi nanay…
 
Atatürkçü sivil toplum kuruluşları… Allah için haklarını yemeyelim şimdi balo düzenliyorlar…
 
Baloya itirazım yok, 500 lirası olan gidebilir, ona da sözüm yok ama…
 
Şehrimizde bütün bir yıl, bir tek olsun bir konferans düzenleyip gençlerimize Atatürk’ü ve Cumhuriyet’i anlatmak aklınıza gelmedi mi?
 
Balo önemli… Atatürk’ü gençlerimize, insanımıza baloda mı anlatmayı düşündünüz?
 
Oysa bu şehir, Yüce Atatürk’ü her gelişinde bağrına basmıştır. Ulu Önder’in en çok ziyaret ettiği şehirlerden olması, Millî Mücadele’de sırtını dayadığı şehirlerden biri olması, en çok şehit veren illerin başında gelmesi, bizim daha büyük bir coşkuyla kutlamamızı gerektirmiyor mu?
 
Türk’ün adı bile unutulmuşken, Türk horlanırken onu yeniden ayağa kaldıran ve Türk ismiyle devlet kuran Atatürk’ü, Konyalılar elbette daha çok sahiplenecektir; aile lakabının bile “Konyarlar” olması, köklerinin bu topraklarda olması hatta kendine babalık seçtiği insanın bile Konyalı olması bize çok şey anlatmalı… ama nasıl anlatmalı, baloyla mı?
 
Filistin bahanesiyle hilafet çağrıları yapılırken, gazeteler, TV’ler, konferanslar vs. etkinliklerle Cumhuriyet’e saldırıların arttığı bir dönemde… Cumhuriyet’in kazanımlarının tartışıldığı bir dönemde, Atatürk devrimlerinin arkasında kim duracak?
 
Bu Cumhuriyet, bizim Cumhuriyet’imizdir; yedi düvelle anladığı dilden konuşup tüm emperyal hevesleri boğazlarına tıktığımız Cumhuriyet’tir. Bu Cumhuriyet; Türk Ulusunun dünyaya bağımsızlığını haykırdığı Cumhuriyet’tir…
 
Cumhuriyet’i bize armağan eden Ulu Önderimiz Yüce Atatürk’e ve silah arkadaşlarına, Cumhuriyet’i ilan eden o ilk Meclis’e minnet ifadelerimizin sınırı yoktur. Bu ilk 100 yılımız… yüzüncü 100 yılımızı da kutlayacağımızdan asla şüphemiz yoktur; çünkü Atatürk ilke ve inkılapları rehberimizdir, ışığımızdır…
 
TAHİR SAKMAN






 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız kişisel haklara ve yasalara uygun olmalıdır, yorumlarınızdan dolayı sorumlu olacağınızı lütfen unutmayınız.