YAŞAM SEVGİYLE BAŞLAR

07 Kasım, 2022

ANTALYA NOTLARI 6

 



Bu şehrin her köşesinde ayrı bir kültürel faaliyet var,  yani hayat var...

Kültürel faaliyetlerin zenginliği ve her seviyeden insana hitap etmesi ayrı bir güzellik. Sinemadan tiyatroya, spordan müziğe; sanatın her  dalında sizi yaşama davet ediyor.

Hemşehrimiz Erol Demirel ile birlikte...


Akdeniz Konyalılar Federasyonu Başkan Yardımcısı ve Muratpaşa Konyalılar Derneği Başkanı olan ve Facebook'tan arkadaşım, hemşehrim Sayın Erol Demirel'in nazik davetiyle gittiğim "Geleneksel Konyalılar Piknik Şöleni"nde Konya'yı ne kadar özlediğimi ve artık geri dönüş vaktinin geldiğini anladım.

Antalya'da neredeyse her ilçede bir Konyalılar derneği var... Yetmemiş, bütün bu dernekleri bünyesinde toplayan bir de federasyon kurmuşlar ve zaman zaman düzenledikleri faaliyetlerle şehir hayatına katkı sağlarken memleketleri Konya'yı da anıyorlar.



Antalya'da büyüyen birinci ve belki de ikinci kuşak Konyalıların hayata bakışları doğal olarak biraz "Antalya" olmuş ki bunu asla yadsımıyorum.

Çatısını Akdeniz Konyalılar Federasyonu'nun oluşturduğu; Antalya'da kurulan Konyalılar dernekleri ile birlikte Isparta ve Adana Konyalılar Derneklerinin de katılımıyla düzenlenen etkinlikte doğrusu bu kadar coşkuyu beklemiyordum. Özellikle Konya türküleri çalındığı zaman kaşıklarla alanı dolduran hemşehrilerimiz beni şaşırttı. Akdeniz'in havasından olsa gerek  aileler doyasıya eğlendiler. 



Karasu piknik alanında gerçekleşen şenlik, nezih bir ortamda çok keyifli geçti. Bir yanımız yeşillle koyun koyuna olmanın, bir yanımız ise Akdeniz'in ılık nefesini doyasıya içimize çekmenin hazzıyla ve Konya türkülerinin kıvrak nağmeleriyle müziğe doyduk.

Konya'nın eski gazetecilerinden şimdi Antalya'da yaşayan Zafer Varol'u görmek de ayrı bir sürpriz oldu.

Antalya'da büyüyen yeni nesil Konyalılar için de köklerini hatırlamaları açısından önemli olan etkinlik, Konyalıların birbirleriyle kaynaşmalarına  ve dayanışmalarına da vesile oluyor.

Antalya'da Konya kokularını hissetmekten çok mutlu oldum. Evin yolunu tutarken, sanatçımız Muzaffer Sarıkaya'nın dillendirdiği türkü yüreğimi ısıtmaya  hâlâ devam ediyordu:

"Şerif Hanım su doldurur dereden
Her yanları görünmüyor bereden
    Aman aman Şerif Hanım aman
    Tenhalarda buluşalım aman"

TAHİR SAKMAN

Not: İzlemek isteyenler için şenliğin vidoları linkte:

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=653731692891134&id=595832267

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1166373647615610&id=595832267

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=606764461227554&id=595832267

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1919788948413348&id=595832267
























Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız kişisel haklara ve yasalara uygun olmalıdır, yorumlarınızdan dolayı sorumlu olacağınızı lütfen unutmayınız.