YAŞAM SEVGİYLE BAŞLAR

24 Temmuz, 2024

MÜZİSYEN VEDAT SAKMAN


 

MÜZİSYEN VEDAT SAKMAN
 
Bir müzisyenin hayatı; bir hayattan çok daha fazla bir şeydir…
 
Abim Vedat Sakman’ın yaşantısını konu alan “Müzisyen” isimli kitabın ikinci baskısı raflardaki yerini aldı. Kitap sadece bir müzisyenin hayatını anlatmakla kalmıyor; müzisyenin hayatı üzerinden geçmiş dönemlerimize ışık tutuyor.


Abim Vedat Sakman'ın Akbaş Mahallesi'ndeki çocukluğundan bir hatıra... (Fotoğraf: T. Sakman)

Dünün Konya’sından da çok şey bulabileceğimiz kitap aslında bizi anlatıyor. Müzisyen bir ailenin ikinci oğlu olarak dünyaya gelen Vedat Sakman, Akbaş Mahallesi’nin şimdi tarih olmuş sokaklardaki yaşantısını anlatırken, nereden nereye geldiğimizin de adeta bir envanterini sunuyor.
 

Konya Karma Ortaokul yıllarında Vedat Sakman. (Fotoğraf: T. Sakman Koleksiyonu)


Müzisyen olmak demek; bir anlamda “toplumun sesini duymak ve sanatla yoğurarak yansıtmaktır” diye düşünürsek, Vedat Sakman kalbiyle bunun daha da ötesine geçerek bizlere notalardan bir sevgi yumağı sunan bir müzisyen olduğunu rahatlıkla görebiliriz. Kitap bir anlamda bir müzisyenin hayatının bir hayattan çok daha fazla değerler ifade ettiğini anlatıyor. Ailemizin sanat geleneğini sürdüren abim Vedat Sakman’ı anlatan Deniz Durukan’a teşekkürler…


Vedat Sakman'ın 20 Mart 2024 tarihinde Konya'da verdiği konserden bir görüntü. (Foto: T. Sakman)


 
TAHİR SAKMAN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız kişisel haklara ve yasalara uygun olmalıdır, yorumlarınızdan dolayı sorumlu olacağınızı lütfen unutmayınız.