YAŞAM SEVGİYLE BAŞLAR

08 Kasım, 2023

CHP’NİN YOLU

 

CHP’NİN YOLU
 
CHP’nin yolu Atatürk’ün yoludur…daha doğrusu CHP’nin yolu, yeniden Atatürk’ün yolu olmalıdır.
 
“Kuvayı Milliye” ruhunu kaybetmeden, Atatürk’ün mirasına sahip çıkmalıdır; CHP için başka bir yol yoktur. Zaman; Atatürk devrimlerinin yaşaması ve devamı için tüm kadrolarını seferber edip etkili muhalefet etme zamanıdır.
 
Cumhuriyetimizin yüzüncü yılında Atatürk’ü ve devrimlerini halka özellikle gençlere anlatmak için yurt çapında seri konferanslar düzenlemeli, devrimlerin nedenlerini açık bir şekilde yeniden anlatmalıdır.
 
Atatürk’süz yılların bize getirdiği sapmalar, dönemin şartlarını anlatmaya engel olmamalı bilakis daha çok çalışılmalıdır. Atatürk’ün kulaktan dolma bilgilerle ve yalanlarla yanlış anlaşılmasının önüne geçmelidir.
 
Gençlerimiz ne yazık ki Kuvayı Milliye ruhunu, Atatürk’ü ve devrimlerini yeterince bilmemektedir. Bazı mihrakların da etkisinde kalarak olumsuz düşüncelere sahip olmaktadırlar. Bunu önlemenin yolu önce Atatürk’ü ve o dönemin şartlarını anlatmaktan geçmektedir.
 
İngiliz zıhlısıyla ülkeden kaçanların… Sakarya Meydan Muharebesi... Türk’ün ölüm kalım savaşı sürerken, gerdeğe girenleri millete iyi anlatmalıyız. Saltanatı süresince mevcut topraklarımızın iki mislinden fazlasını kaybedenleri, "duyunu umumiye" belasını başımıza musallat edenleri millete iyi anlatmalıyız… Bunları iyi anlatmalıyız ki Atatürk’ün ve devrimlerinin kıymeti bilinsin.


CHP; bir partinin ötesinde olduğunu, devlet kuran bir parti olduğunu yeniden hatırlamalı ona göre muhalefet yapmalıdır. Bünyesinde Atatürk’ü ve devrimlerini özümsememiş kişilere yer vermemelidir. 
 
Korkak, sessiz politikalar; yerini ne dediğini ne istediğini bilen, halka tercüman olan politikalara bırakmalıdır.  
 
CHP, Atatürk’ü anlamayı ve anlatmayı başarabilirse ki başarmak zorundadır; sadece CHP değil tüm insanımız Atatürk’ü iyi anlarsa mevcut şartları da doğru analiz etmeyi başaracaktır.
 
CHP, Atatürk’ü anlattığı oranda ve devlet kuran felsefesine döndüğünde; ülkemizin yeniden şahlanışına hep birlikte şahit olmamamız için bir sebep yoktur…
 
TAHİR SAKMAN

 

 

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız kişisel haklara ve yasalara uygun olmalıdır, yorumlarınızdan dolayı sorumlu olacağınızı lütfen unutmayınız.