YAŞAM SEVGİYLE BAŞLAR

09 Haziran, 2022

GÜZEL GÜNLER GÖRECEĞİZ


Geçtiğimiz hafta bir akşam Gedavet’te Nazım’ın 59. ölüm yıl dönümü anısına açık havada şiir dinletisi vardı…


Ne kadar da çok özlemişim meğer yıldızların altında şiir dinlemeyi hele bir de Nazım’ın şiirleri olunca sanki o gökteki yıldızlar üzerinize üzerinize yağıyor gibiydi…
En çok konuşulan ve en çok tartışılan şairimiz Nazım Hikmet…


Tarih, 11 Ekim 2000… Yeni Gazete’de bir haber; “Çağdaş Sanat Evi Etkinliklere Başlıyor…”



Sadrettin Konevi Mahallesi’ndeki mütevazi mekânımızda haftada bir gün akşamları toplanıp şiir okuyoruz; sevgiden, barıştan, şiirden bir dünya kurmuşuz… ve o gün Nazım’ı anmak için toplanmıştık…


Ve bendenizin kaleme aldığı bildiri:


“Bizler; Çağdaş Sanat Evi Konya Sanat Derneği şairleri olarak bütün evrene yüreğimizi açarak bildiririz ki; şiirimiz daima barışın ve sevginin hizmetinde olacaktır.
Yüreğimizdeki ve beynimizdeki bütün olumlu enerjileri, bütün evrene kardeşliğin hâkim olması için harcayacağız.


Şiirin, sevginin ve hoşgörünün ana vatanı olan kutsal şehir Konya'dan bütün evrene, sevgi ve şükranlarımızı sunarken biliyoruz ki; evrenin gücü hep yanımızdadır.


Ve evrenin gücünden aldığımız güçle yüreğimizden dökülen şiirler, sonsuzluğa olan yürüyüşümüzde bize daima yol gösterecektir. Sonsuzluk kapılarının ancak ve ancak sevgiyle açılacağının bilinciyle bütün insanları kardeş biliyoruz.


‘Sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş demektir’ diyen Ulu Önder Atatürk'ün yolunda ve sanatın evrensel kulvarında yürümek, tek amacımızdır.


Yeni dönem sanat çalışmalarına başlarken bütün insanların sevgide ve kardeşlikte buluşmalarını diliyor, bütün evrene sevgi dolu şiirlerimizi sunuyoruz.


Şunu lütfen unutmayınız; şiir yaşamın ta kendisidir.”



Geceye şehrin sanatseverlerinin yanı sıra o dönemde Devlet Tiyatroları Genel Müdürü olan Bozkurt Kuruç da katılmıştı. Sonra dönemin il Kültür Müdürü Necip Mutlu, Av. Ahmet Ergun, Seyit Küçükbezirci, Nevzat Küçükerdoğan, Hüsnü Bozkurt ve daha birçok aydın Konyalı, o gün orada Zeki Beştepe’nin organizasyonuyla toplanmış, adını anımsayamadığım diğer dostlarla birlikte Nazım şiirleriyle sevgi, özgürlük ve kardeşlikten bir dünya kurmuştuk…


Sözü Nazım’ın “Güzel günler göreceğiz” isimli şiirinden bir bölümüne bırakmanın vaktidir:
 
/Güzel günler göreceğiz çocuklar
Güneşli günler göreceğiz.
Motorları maviliklere süreceğiz çocuklar
Işıklı maviliklere süreceğiz…/

TAHİR SAKMAN

Yeni Gazete'deki konuyla ilgili yazım, 11 Ekim 2000, Konya.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız kişisel haklara ve yasalara uygun olmalıdır, yorumlarınızdan dolayı sorumlu olacağınızı lütfen unutmayınız.